Heat Racing - NMSBF Race Report - NC1 2007:

Siste Oppdatering 25.05.2007

Sæbyvannet Grand Prix 2007

Torsdag

ettermiddag møtte klubbens medlemmer kl 1700 på kjøreplassen ved Sæbyvannet. Dugnaden for å gjøre stevneområdet klart til NC-1 hadde vært planlagt i god tid. Allerede på klubbens årsmøte sist høst hadde vi fordelt de viktigste oppgavene. Derfor gikk det relativt greit å rigge opp banen. Bøyene ble lagt ut på sine respektive plasser og stativ for tellersystemet ble montert og satt ut. Kiosken ble også klargjort. Dugnadsånden i klubben er veldig bra for tiden, så all klargjøring gikk knirkefritt.

Fredag

kl 12 startet prøvekjøringen, men de mest aktive medlemmene hadde tatt fri fra jobben og stilte opp i grålysningen. Allerede kl 12 var det flere lokale og tilreisende helter på vannet. Utover dagen dukket flere kjente fjes fra nær og fjærn opp på kjøreplassen. Det var hyggelig å treffe likesinnede igjen etter en lang vinterdvale. Mange hadde brukt vinteren til å bygge nye båter, eller på å oppgradere sine gode gamle. Smugtitting på konkurrentenes båter og diskusjoner rundt motortrimming og plassering av hardware er alltid en klassiker nå man treffes på slike arrangementer.

Like etter kl 1700 stengte vi banen for å legge ut nye friske bøyer, klargjøre klokkeflåten og spenne opp wirene for tellesystemet.

Lørdag

morgen skinte solen fra en blå himmel. Kl 0845 startet førermøtet på brygga. Kjell Gunnar og Rune Olsen snakket litt rundt forbund og regelverk. Nytt dette året er at det i tillegg til den individuelle konkurransen også er en konkurranse om å bli beste klubb. Uten å bli for detaljert så gis det poeng i forholdt til antall deltakere og plassering samt innlevering av race report.

Antall påmeldte til NC-1 må vi kunne si var meget bra. 72 båter var påmeldt. Selv om vi savnet enkelte kjente ansikter fra tidligere var det også dette året påmeldt flere nye førstereisgutter, de fleste fra ØMBK denne gangen. Det var også hyggelig å se at O-15 klassen var sterkere representert enn på lange tider. Også i hydroklassene hadde mange deltakere funnet veien til Sæbyvannet. Selv om alle klassene lever i beste velgående er det liten tvil om at det er de store bensinklassene i Offshore som har flest tilhengere. Vi måtte kjøre doble heat både i Zenoah-klassen med 12 påmeldte og i O-35 som hadde 14 påmeldte.

Kjell Gunnar oppfordret deltakerne til å unngå ureglementert og stygg kjøring og sa at forbundet ville bivåne O-35 og Zenoah-klassen med argus-øyne for å roe ned de verste testosteron-bombene.

Etter et kort førermøte ble førerne i O-3,5 beordret på brygga og konkurransen ble blåst i gang. Her traff vi igjen blant andre, tre av våre unge og dyktige førere fra juniorklassen i fjor. Deretter fulgte hydroklassene og offshoreklassene annenhver gang uten nevneverdige problemer før vi kom til O-35. Her ble det, kanskje ikke uventet, mye dramatikk med kollisjoner og noen diskvalifikasjoner. For publikum ble det til gjengjeld noen begivenhetsrike heat. Da vi hadde fullført hele den første runden ble det kjørt to runder med hydroklasser før vi igjen kjørte en hel runde med alle offshore- og hydroklassene. Offshore kjører som kjent fire runder hvor de tre beste er tellende, mens hydro kjører seks runder i løpet av en konkurransehelg.  Selv om solen skinte fra en blå himmel denne dagen, må vi kunne si at det ble rimelig friskt offshoreføre på Sæbyvannet utpå ettermiddagen. Etter at alle lørdagens heat var gjennomført var det igjen mulig å prøvekjøre båter for de som hadde slike behov.

Søndag

morgen var ikke været like bra som dagen før. Det hadde regnet på natten. Heldigvis begynte det ikke å regne igjen før litt ut på dagen. Vi holdt et kort førermøte før vi dro i gang de to gjenstående rundene kl 1000. De første heatene ble avviklet i oppholdsvær, men midt på dagen regnet det forholdsvis mye. Utover ettermiddagen ble det heldigvis bra vær igjen slik at førere og publikum kunne avslutte dagen forholdsvis tørre.

Så snart alle båtene i siste heat var i mål samlet alle ØMBK’s medlemmer seg på brygga og startet nedmonteringen. Vi prioriterte det utstyret som skulle videre til NC-2 på Sørlandet. Så snart vi hadde fått levert dette til rette vedkommende startet premieutdelingen slik at de langveisfarende skulle få kommet seg hjemover så snart som mulig.

ØMBK hadde kjøpt inn premier til alle klassene, men vi hadde tolket reglene slik at det ikke ble noen egen premiering av juniorene. Dette fikk vi spørsmål om etter premieutdelingen. Det er mulig vi har feiltolket reglene mtp juniorene. Dette bør forbundet klargjøre til neste stevne dersom regelverket tolkes ulikt i de respektive klubbene.

Etter at premieutdelingen var unnagjort og gjestene reist hjem fullførte klubben nedmonteringen og slo av en prat før vi tilfredse dro hjem hver til sitt i strålende kveldssol. Telleranlegget fungerte bra med et unntak. Vi måtte bytte de gule coaks-kablene. Heldigvis hadde vi et ekstra sett. Espen Haugen gjorde som vanlig en kjempebra jobb bak computeren. Kona til Kai solgte masse godt i kiosken. Stor takk til henne også for god mat og service!

ØMBK takker for godt oppmøte, positive deltakere og ønsker alle velkommen tilbake ved neste anledning. Som formann vil jeg også takke alle våre medlemmer i ØMBK for en suveren innsats, som alltid.

Harald Ekkjestøl

 

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC1 2007 Resultater