Heat Racing - NMSBF Race Report - NC5 2010:

Siste Oppdatering 30.09.2010

Eggedal Grand Prix, NC5 2010.

Det er bare 2 uker siden forrige NC-runde i Eggedal, og vi var godt forberedt for oppgaven med å arrangere avslutningsløpet. Det som selvfølgelig kom i tillegg denne gang er avslutningsfesten. Dette krever ekstra planlegging og tilrettelegging, men klubbleder Thor Nielsen, som har ordnet alt i forbindelse med festen på Eggedal Borgerstue, har løst dette knirkefritt.

Men for å begynne med selve båtkjøringen. Fredag morgen fra kl. 08-10 var satt av prøvekjøring. Dette var det en del som benyttet seg av, selv om hele torsdagen var satt av til trening. Men det er jo ikke alle som har anledning til å ta fri en hel ekstra dag, og de 2 timene på fredag morgen var kjærkomne for flere.

For å ta det med en gang; vi var fantastisk heldige med været! Ikke et vindpust hele fredagen. Litt overskyet (dvs. ingen solblending i høyresvingen), 12-15 grader og helt ypperlige forhold for racing!

Heatene gikk greit, og vi hadde vel ingen problemer med å holde avviklingen i gang. Vi ser nå at flere sesonger med håndheving av regelen for hvor mange minutter (nå er den på 3 min.) førerne har til rådighet fra hentebåten er inne, har hatt sin virkning. Alle er på plass på bryggen, og det er minimalt med trygling om venting for å få tanket eller lignende.

Et annet grep som ble gjort denne gangen var å kjøre alle de 15 påmeldte båtene i O-15 og Zenoah i enkle heat. For første gang ble det altså 15 båter og 30 mennesker på bryggene. Dette sparte oss for doble heat, og dermed en del tid. For at det skulle ikke bli ”for hett” i disse heatene var Kjell Gunnar og Jørn dommere i Zenoah-heatene. Her fikk førerne klar beskjed (advarsel, gult kort, disk) om eventuell ureglementert kjøring. Dette fungerte veldig bra, og tydelig forklaring fra dommerne etter heatene ga nok hver enkelt fører en forståelse av hva som må til for bedre kjøring siden.  

Det som oftest går igjen er sporskifte foran andre båter. Selvfølgelig er det fristende å skrå inn hvis man har hatt en dårlig sving og kommet langt ut. Men man må altså bite i det sure eplet og komme seg forsiktig inn uten å ødelegge for de båter ligger innenfor eller like bak.

Søndagen opprant med enda bedre vær! I tillegg til blikk stille var det skyfri himmel, og det ble etterhvert T-skjorte antrekk som passet best. Eneste ulempen med strålende sol var problemer med å se båtene i høyresvingen tidlig på dagen. Og etter en kraftigig smell i et hydroheat ble det besluttet å ta tre kvarters pause.

Etter dette er det ikke annet å si enn at det var en flott dag med mye fin racing, avslapping i campingstolene med diverse mat og drikke fra Arvid i kiosken, og prat om kjøreteknikk osv.

Vi driver utendørsaktivitet og har slitt med vind og regn under mange løp opp gjennom årene. En slik helg som dette lader batteriene skikkelig, og alle var i godt humør.

Før kl. 16 var vi ferdige med det siste heatet, og det var bare å pakke sammen båter og utstyr, ta en dusj og finklærne på, før Thor stilte med buss som kjørte oss opp til Borgerstua ved halv åtte-tiden.

Her møtte Elisabeth oss med ypperlig koldtbord i en hyggelig gammel trebygning. Først var det velsmakende mat og drikke og ikke minst dessert. Deretter var det premieutdeling for helgens løp, og så var det premieutdeling for Norgescupen totalt. Stemningen var høy, Rune og Morten delte ut premier og gjerne noen kommentarer til de enkelte. Alle fikk velfortjent applaus, og spesielt juniorene som virkelig gjør seg gjeldene høyt oppe på resultatlistene.

Utover kvelden var det hyggelig prat, og vi kunne nyte noen glass med innhold fra baren i underetasjen.

Klokken ett var det tid for oppbrudd, og Thor kjørte bussen tilbake til kjøreplassen der mange overnattet. Noen av oss holdt til på Andersnatten Gjestegaard et par km lenger syd, og Thor parkerte bussen der.

BRCBK takker alle deltagere som gjorde dette til en flott racing-helg!

Velkommen igjen til neste år!

Og ikke minst må vi rette en stor takk til Hebbe, Eggedal Borgerstue, Andersnatten Gjestegaard, og andre i bygda som gjør det mulig for oss å ha et så flott kjørested, med butikker, overnattings- og festmuligheter i nærheten. Uten en så velvillig innstilling i bygda ville det ikke være mulig å gjennomføre slike arrangementer med så vellykket resultat.

Hilsen Buskerud RC Båtklubb

Sven Kolstad

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC5 2010 Resultater Hydro

NC5 2010 Resultater Offshore