Heat Racing - NMSBF Race Report - NC5 2009:

Siste Oppdatering 24.10.2009

Arendal Grand Prix NC5 2009

Da var det Sørlandets modellbåtklubb sin tur til å arrangere den siste norges cup runden for denne sesongen, som også kvalifisering til neste års VM i Ungarn .Vi hadde også ansvaret for å stelle i stand avslutningsfest med premieutdeling for den totale norgescupen. Det har vært noen hektiske dager hele uken for å gjøre klar til NC runden.
Mange sene kvelder ved kjørevannet ble det også. Løpet skulle gå av stabelen fredag og lørdag denne gangen, grunnet avslutningsfesten på lørdag. Siste finishen ble gjort onsdag for å gjøre klar til prøvekjøring som varte hele torsdagen.

Fredag morgen var det oppstilling på bryggene kl 0600 for klubbmedlemmene. Det var enda svarte natta, men det lysnet i syvtiden og alle var i gang med å gjøre det de ble satt til. Det er nok i det seneste laget på året å arrangere båtrace, det var is på brygga, i hentebåten og jordene rundt var frostlagte. Brrrrrr !!!!!!!! Men vi dro i gang med førermøte kl 0755 og første heat i O 3,5 var i gang like etter, måtte vente litt på innleid dataansvarlig som kom fra Kristiansand.

Vi i SMBK hadde bestemt att alle som bruker radioer med FM frekvens skulle sette radioene i ett depot under dommertårnet, noe som fungerte veldig greit, og det var ingen som hadde problemer med radioene sine denne helga. Solen begynte å varme utover dagen og det ble mye heftig racing, bl.a en knust 15 hydro , på grunn av påkjørsel av død båt, og det var så flisene føk, verst gikk det utover hydroen til Andreassen som også måtte lete etter motor og div deler som hadde gått til bunns, mens den ”døde båten” til Simen mistet pipen i påkjørselen. Det var også litt ”grisekjøring” i løpet helga som også ble påpekt fra dommer. Mye var enda ikke avgjort i de forskjellige klassene etter første dagen.

Vi i SMBK ryddet opp etter første dagen, fikk strammet opp wirene til klokkebøya som hadde skapt litt bry utover fredagen. Det var to heat måtte kjøres om igjen på grunn av wirenen kom i kontakt med stativet som holder wirene stramme. Da fungerer det heller dårlig. Transponderne ga ikke noe utslag på telleverket. PS! Vi må nok lage ny klokkebøye, og bedre moringer til neste års løp.

I løpet av natta kom regnværet til Sørlandet og det varte helt til siste heat i O-35på lørdagen, men vi sto på fordi om det regnet litt og var ferdig med alle heata før kl 1600,men da dukket sola opp så vi fikk ryddet og ordnet på kjøreplassen før vi skulle på fest og premieutdeling både for Nc 5 og Norgescupen totalt. Vi har for tiden mange sterke juniorer som tar for seg godt på premiebordene på de forskjellige løpene som ble arrangert. Robin Løvdal Sunde ble Norgesmester for juniorer og 2 plass til Jøran S. Bråten, begge fra SMBK. Det må også nevnes at Robin vant hele norges cupen sammenlagt, for de kjører sammen med seniorene på Nc løpa, men juniorer og seniorer blir delt på slutten av sesongenda regnskapet skal gjøres opp. Marita Løvdal kom på 5 plass i 2009 sesongen.

På NC-5 ble det to andre plasser til Erik Størkersen i O-35 og O-26, andre plass til Helge Simonsen i Hydro Gas, og 3 plass til Leif Ellingsen i O-26. Robin og Jøran fikk henholdsvis 1 og 2 plass i O-3.5. Jeg henviser til resultatlistene på forbunds siden. Gratulere til alle pokalvinnerer både på NC 5 og Norgescupen totalt.

Etter NC5 var det avslutningsfest og premieutdeling på golfklubbens lokaler på Nes Verk. Her var det 60 påmeldte til festen med både stort og smått. Smbk hadde bestilt Tapas buffet ,og her var det ett vannvittig utvalg av retter som smakte utrolig godt.Som Jon Ertnes sa: det går inn i historien som den avslutningsfesten hvor alle forspiste seg . Sendte en takk til Kokken og serveringa som laget festkveld for oss. Må jo nevnes at sittende styret i NMSBF trekker seg fra neste år , så alle tillitsmennene i de forskjellige klubber fikk som oppgave å lage ett nytt styre før neste sesong. Påmeldingene til neste års vm skulle ”gamlekara” tas seg av. Ellers må jeg få takke de avtroppende styrerepresentanter for det arbeidet som er lagt ned i NMSBF.

Må samtidig få takke alle som var med å avikle både NC5 og avslutningsfest i regi av SMBK.
Vel blåst alle sammen. Vel møtt igjen til sesongen 2010 og lykke til
for de som skal til VM i Ungaren.

På vegne av Sørlandets modellbåtklubb
Leif Ellingsen
Formann

 

Klikk for å se foto galleri

NC 5 2009 Resultater Hydro

NC 5 2009 Resultater Offshore