Heat Racing - NMSBF Race Report - NC3 2009:

Siste Oppdatering 27.09.2009

Bergen Grand Prix NC3 2009

Så var norgescupens tredje runde avsluttet. Deltagelsen var noe redusert i forhold til de to første rundene. Dette kan ha noe med geografi å gjøre. Men med over 70 båter, ble det ikke mye dødtid. Et stikkord for denne helgen var vær. Mens vi i de to første rundene var kledd i shorts, ble det et litt annet antrekk denne helga. Det regnet. MYE. En kan vel si det var et motsatt bygevær, med noen svært korte opphold i regnet. Heldigvis var det ikke så forferdelig kaldt. Stedet var Tveitervannet, relativt nær Bergen sentrum. Idyllisk plassert, midt i en park. Dette førte til mange nysgjerrige forbipasserende, som til tross for været stoppet opp for å beskue dette "sirkuset". Førermøte startet lørdag 7.45, med første runde kl. 08.00. Som planlagt. De første rundene gikk som normalt, men så kom vinden. Denne var fullstendig ustabil. Vannet kunne forløpe seg fra flatt, til store bølger i løpet av et heat. Den hadde heller ingen problem med å vende helt rundt noen minutter av gangen heller. Dette ga store utfordringer for deltakerne. Det var faktisk flere heat som ble stoppet før tiden, siden alle hadde stoppet. Litt ut på dagen startet de tekniske problemene. Det trådløse systemet syntes å ikke like været, og sluttet delvis å virke. Etter 3 omstarter i O-7,5 ble det lagt ut kabel. Da var det problemet løst. Mot slutten av dagen kuttet strømforsyningen til PC en ut. Da var det stopp for automatisk rundetelling, og hele gjengen ble aktivisert. En som kjørte, en co-pilot og en til å notere runder. I et fullt heat fikk mange noe å gjøre... Dette gjorde at det ikke ble kjørt en ekstra omgang på lørdag, slik som planlagt. På Søndagen ble det annonsert tyveriproblemer. Det hadde forsvunnet en fjernkontroll og noen bensinpumper i løpet av Lørdagen. Alle ble oppfordret til å passe ekstra godt på utstyret sitt, og sidemannens. Starten på søndag gikk kl. 13.00. Dette har med en nærliggende kirke å gjøre, noe som ble litt uheldig med tanke på at mange hadde en lang reise hjem etter løpet. Men så er det bare. Denne dagen fungerte utstyret til arrangementet greit, men fler førere fikk merke at vann og elektronikk ikke er en heldig kombinasjon. Båter i ring og plutselige stopp var ikke noe sjeldent syn. Det ble nok noe få deltakere i den siste runden på grunn av teknisk trøbbel, og en del som reiste hjem noe tidligere.
Alt i alt var dette et meget bra arrangement, hvor Bergen heat racing team viste at de tross få aktive medlemmer, kunne arrangere en runde i cupen.
Av spektakulære hendelser har vi noen å nevne. Hentebåten, som må sies å være den råeste i norgescupen, mangler en del av finnen på påhengsmotoren. Dette vet Ares 35 båt litt om. Bøyene skal ligge i banen, de skal ikke hentes inn igjen etter hvert heat, slik Rudi gjorde med sin hydro 15 båt. Videre skal båtene fortrinnsvis passere på siden av hverandre, eventuelt over, hvis det skal gjøres litt spektakulært. Ikke under. På søndag var Odd Erik i hard kamp med zenoah båten sin. Han dro på rundt høyre sving, og traff bøya. Jeg stod på berget bak banen og kikket ned akkurat da. Det som da skjedde var at i det Odd Erik traff vannet, gikk båten ned under vann, mens Kai passerte over han. Han rakk akkurat forbi, før Odd Erik sin båt skvatt opp igjen. Videre skal de to wirene som henger over banen henge der. De tas ned til slutt. Det er ikke nødvendig for 35 båtene å plukke disse med seg, slik de har en tendens til å gjøre. Denne gangen var det Ole Bjørn sin tur... For Sunnivas del var det ikke innsatsen det skulle stå på. I et O 7,5 heat blåste det opp til storm, og bølgene var flere ganger høyere enn båtene. Alle tøffet rundt banen på 2 - 3 ganger tiden de normalt brukte. Allikevel veltet de en etter en. Men så kom Sunniva. Og der var det ikke snakk om å sakke på farten. Det var i grunnen imponerende at den lille båten holdt seg på rett kjøl så lenge som den gjorde. Bergenserne liker å svømme, og nok en gang måtte en svømmer jages på land litt utenfor banen.

Denne gangen var vi ikke så mange deltakere fra SMBK. En mat levering sørget for at Leif Ellingsen gikk glipp av sitt første race siden 2002. En del synes det var litt langt å reise. Men vi som var igjen gjorde det vi kunne. Sam dro til med første plass i O35 og 3. plass i O26 zenoah. O3,5 plukket juniorene andre og tredje plass, med henholdsvis Tor Jøran Bråten og Robin Løvdal. Gratulerer til dem.

Beklageligvis ble det litt lite fotografering denne helgen. Det skyldes helt enkelt været. Fotoapparater er ikke glade i vann og kondens. Men litt ble det. Bilder finnes i bildegalleriet.

På vegne av SMBK
Morten Hatlevoll

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC 3 2009 Resultater Hydro

NC 3 2009 Resultater Offshore