Heat Racing - NMSBF Race Report - NC2 2009:

Siste Oppdatering15.06.2009

Kristiansand Grand Prix NC2 2009

Da var norgescupens andre runde over. Deltakelsen var som vanlig enorm. Noe frafall var det, men alt i alt, nesten like mange som på det første løpet i Moss. Deltakerne var i år så ivrige, at de første dukket opp på kjørevannet allerede på tirsdag! Været på lørdag morgen kl 08.00 var upåklagelig, selv om Odd-Erik mente det var stilongsvær. Vi mistenker ham for å prøve å psyke ut motstanderne... Nytt på dette løpet var trådløs styring av klokka. Tore Hilde har designet noe som kunne se ut til å tilkalle romvesener, men i virkeligheten var dette en ekstern blitz, som sender signalet til styresystemet. Etter en liten justering i starten fungerte dette prikkfritt hele helga. Transponder systemet var det derimot verre med. Her skjedde det en del tull. Ved ett av O-35 heatene måtte gamle måten med blokk til pers. Vi håper dette blir løst.

 O-3,5 klassen stilte som vanlig trangt til start med 13 påmeldte førere. Sola var på plass, og temperaturen ble holdt til et greit nivå hele lørdagen med litt vind. Vinden kunne være en liten utfordring, siden det blåste "nordavind fra alle kanter". Etter noe kjøring på lørdagen ble det en liten "opp å låse bil og henger pause". Politiet var raskt på plass og fikk fjernet en noe uønsket tilskuer som virret rundt på parkeringsplassen. Ut på kvelden var det klart for Hildes midtsommerfest. Familien Ertnes stilte med skikkelig redskap (som de pleier). På menyen stod ventepølse (ost og bacon pølse), mens hovedretten bestod av helstekt røkt svinekam. Denne ble servert med Ertnes sin egen potetsalat. For de som ikke har smakt denne, vil jeg påstå at de heller ikke har smakt skikkelig potetsalat. Det ble en salig stemning etter måltidet. Det smakte, rett og slett. Ut over kvelden ble det ivrig stemning rundt langbordet, bestående av et større antall "mekkebord". Hilde ble overrekt prisen for "best in show", for sitt "kjørte i tellerwirene" stunt. Er det dette vi må satse på for å få denne prisen, kan det gå hardt utover systemet fremover... Stemningen steg i takt med klokka. I de sene nattetimer måtte kjøreplassen evakueres på grunn av knott. Bålet på parkeringsplassen var en mer behagelig plass å være. Det var vel folk oppe til de første begynte å røre på seg.

Søndag startet i halv elleve tiden. En grei tid for de som hadde kommet litt sent i sengs. Det ble skikklig bra løpskjøring hele veien. Sola var som vanlig på plass, men vinden glimret med sitt fravær. Det ble VARMT. En del frafall underveis i heatene ble det som vanlig. Spesielt ett O-26 heat skal nevnes, når halvparten av førerne hadde lagt seg til ut fra bøye 5. Her er Kristiansands lille utfordring, siden det synes å være ganske smalt akkurat der. Av andre hendelser kan Tore Hilde sin hydro, som på forrige nc runde fløy fra bøye 6 til klokkebøya (50 meter) i ”roosteren” på en annen båt, igjen hadde en flytur. Ikke like publikumsvenlig, men den kom ganske langt. Jørn Markset slo til med 30! runder i O-7,5. Dette er til sammenligning noe som er vanskelig med O-15 båter. Kjell Gunnar Noddeland dro skikklig til med sine vanlige tette bøyer. For å slå Jørn ble vel iveren litt stor, og han kjørte så tett at båten ble sittende skikklig fast i bøye 3. Dette var forøvrig ikke bare han som var borti bøyene. Jeg vil anslå at de må ha vært halvert i størrelse etter helga. Hydroene ble etter hvert spart litt, siden en del av førerne skal til Ungarn snart for å kjøre EM.

Resultatmessig gikk det relativt bra med oss her i klubben. Leif Ellingsen dro i land førsteplass både i O-35 og Hydro 26 Gas. Robin Løvdal Sunde fikk 2. plass i O 3,5, Trond Nilsen fikk en 3 plass i O-35, Sam Larsen fikk 3. plass i O-26. Juniorene i klubben fikk 1. og 2. plass med henholdsvis Robin Løvdal Sunde og Tor Jøran Svalesen Bråten. Bra jobbet! Ellers synes jeg at Oddvar Ellingsen skal nevnes med 6. plass i O-26 zenoah. Det kan kalles skikkelig fremgang!

Med dette tar Norgescupen "sommerferie" fram til slutten av august. Naturligvis skjer det litt mellom dette også. Treningene foregår som normalt onsdag og søndag. EM i Ungarn arrangeres samt svenskene skal kjøre litt løp som noen fra klubben trolig skal være med på..

Bildegalleriet våres blir kontinuerlig oppdatert, selvsagt ligger det litt snadder fra denne runden der også. Vi har for tiden litt knapt med serverplass, så det blir ikke riktig så mange bilder som fra de tidligere rundene. Men det finnes mer som kan tilføyes på et senere tidspunkt. En del har spurt etter video fra løpene. Jeg ser det er en del som filmer. Dette kan vi se på om det kan bli lagt ut etter hvert.

På vegne av Sørlandet Modellbåt klubb Morten Hatlevoll

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC 2 2009 Resultater Hydro

NC 2 2009 Resultater Offshore