Heat Racing - NMSBF Race Report - NC4 2008:

Siste Oppdatering 26.09.2008

SÆBYVANN Grand Prix II - NC4 2008

Våre konkurranser går tradisjonelt på Damtjern, men der er det nå satt opp autovern som hindrer adkomst fra veien ned til kjøreplassen. Vi har derfor siden i fjor høst vært på jakt etter nytt kjørevann, men det er en omfattende prosess, og det er nesten alltid grunneiere, kommuner, viltforeninger o.s.v. som har innvendinger mot at vi kan benytte vannene vi har i kikkerten. Og har vi til slutt funnet et vann der det ikke bades, ikke er boliger i nærheten og det ellers virker som om vår aktivitet ikke er til plage for noen, så kan vi være sikker på at det observert eksotiske amfibier eller andre dyr. Så er det bare å spisse pennen igjen, og argumentere etter beste evne for allikevel å få et ja. Men vanligvis er det bare å igjen starte tråling av kart og terreng for å finne andre alternativer.

Så i mangel på kjørevann var det igjen Østfold Modellbåtklubb som reddet oss ved å låne ut sin kjøreplass på Sæbyvann. Og som i fjor var det god hjelp å få fra ØMBK til distribusjon av plakat om løpet, og med kaffe og annet nødvendig utstyr under de 2 løpsdagene.

Lørdag morgen var vi klare til konkurransestart kl. 9.00, og været var på vår side med speilblankt vann. Riktig nok bare 4-5 grader, men det gjør ikke noe så lenge vind og regn er fraværende.

Vi hadde mange heat og lang dag foran oss, så det var ubeleilig at undertegnede greide det kunststykke etter noen meters flytur å ryke wirefestet med min 3.5 hydro. Men Ertnes & co var på pletten igjen og lånte oss deres wire, så etter 20 minutter var vi i gang igjen.

Det var mye bra kjøring, og avviklingen gikk greit. Ut på formiddagen kom det noe vind som etter hvert økte såpass at de minste båtene fikk ganske store problemer. De med tålmodighet til å holde maks 1/3 throttle heatet igjennom sanket mye poeng, mens vi andre lå igjen i bølgene.

Trond Pedersen stod i tårnet og styrte avviklingen. Stort sett var det greie heat, men det var et par tilfeller med omstart og også noen gule kort for ureglementert kjøring. Dette går oftest ut på sporskifte rett foran andre båter som fører til sperring, blupping eller krasj. Det er bra dette blir slått ned på slik at vi unngår å miste viktige poeng og unngår mange ekstra timer og penger pga. reparasjoner. Vi vil aldri helt kunne gardere oss mot uhell, men mest mulig ryddig og reglementert kjøring gjør konkurransen mer givende for oss som kjører, og også for publikum.

Når vi er inne på god kjøring og underholdning, må jeg fremheve noen runder i H15 der Kjell Gunnar var så tett på bøyene (5-10 cm) at man kunne ta det for flaks at det gikk bra. Og dette var ikke bare ved 1 av bøyene, men ved alle 3 i samme sving. Dette gjentok han i flere svinger, og det dreier seg da selvfølgelig ikke om flaks, men om utallige treningstimer og dyktighet. Dette ikke for å fremheve én person, men for å fokusere på racing på høyt plan.

Publikum, som var møtt opp i stort antall (blant dem gjenkjente jeg en av de som kjørte styggfort med hydro på slutten av -70-tallet), så ut til å sette pris på det de så, og det var ekstra god stemning når de hadde sett spesielt gode og spennende heat.

Søndagens heat gikk greit og det ble ikke problemer med nordavinden. Trond merket at med så mange deltagere i enkelte klasser, spesielt i Zenoah denne gang, stiller store krav til hentebåt-opplegget for å ikke miste for mye tid mellom hvert heat. Når mange båter stopper rundt hele banen må vi nok i fremtiden satse på 2 hentebåter for å få ned tiden mellom heatene. Denne gang var klokken over 6 før vi var ferdig med kjøringen, med medaljeutdeling like etter. Dette er i drøyeste laget for de som har mange timer bak rattet før de er hjemme.

Ellers mener vi at det meste fungerte bra, med god innsats fra alle i klubben, og vi må igjen takke ØMBK for god hjelp.

Vi håper de tilreisende hadde en bra helg, og vi overleverer stafettpinnen til KMSBK/ LMBK som arrangerer avslutningen på Mjåvann 3-4 oktober.

Hilsen OsloFjorden HurtigskuteLag

Sven Kolstad

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC4 2008 Resultater Hydro

NC4 2008 Resultater Offshore