Heat Racing - NMSBF Race Report - NC2 2008:

Siste Oppdatering 30.06.2008

Vatnebuvann Grand Prix NC2 2008

Sørlandets modellbåt klubb arrangerte NC 2 på Vatnebuvann 14-15 juni

Etter intens jobbing fra klubbmedlemmene den siste uka sto den nye kjørebrygga klar for å motta deltagere til helgens Norges cup stevne. For ikke å skryte for mye, men nå tror jeg SMBK har ett av de beste kjøreanlegga i landet. Takker BYGGERIET på Krøgenes og MONTER i Tvedestrand for sponsing av materialer til kjøreplattingen, samt Bråten Transport som la ut fundamentet til brygga på en tidlig søndags formiddag. Fredag var det prøvekjøring fra kl 12 men allerede tidlig på morgenen var de første deltagerne på plass. Alt gikk greit for seg i sømmelige former. Eneste å bemerke var at pluggen til motoren på hentebåten var kaputt,så det måtte skaffes en ny plugg, det var jo fredag den 13, noe som vi ikke hadde tatt høyde for. Da treningen var ferdig kl 1700 rigget vi til vaiere og la ut kabler til klokke bøya ,alt annet var gjort ferdig på forhånd. På grunn av stor skogbrannfare hadde vi leid inn vann pumper til arrangementet og vi fikk ”bløtlagt ” store deler av depotområdet for sikkerhets skyld.

Lørdag: Hele 78 båter var påmeldt til helgens race på Vatnebuvann. Allerede kl 0630 var de første deltagerne klare for å rigge seg i stand ved vannkanten. Det ble trang om plassen denne gangen men vi fikk nå rigget oss til alle sammen. Førermøte ble avholdt kl 0845 som planlagt og de første båtene i o-3,5 var på vannet rett over kl 0900. Det ble en flott dag med mye heftig racing og dramatikk. Spesielt i Zenoah klassen der det var påmeldt hele 23 båter denne gangen. Det ble faktisk kjørt flere runder totalt av en båt i Zenoah klassen i forhold til den største klassen o-35,så nå begynner det å gå virkelig fort i den ”minste” bensinklassen.Dagen ble avsluttet kl 1730.

Søndag: Søndagen kom med regnvær,noe som en traust sørlending satte pris på, og det var grunnet tørken som har vært den siste måneden. Men kjøring ble det jo. Vi satte i gang kl 1000 som planlagt. Nok en dag med heftig racing ble . I offshore 15 greide Jørn Markset hele 92 runder i løpet av tre tellende runder.Den største offshore 15 klassen er blitt utrolig rask,i offshore 7,5 kom Morten Hatlevold fra Sørlandets modellbåtklubb på 2 pl,og det var første gangen han var med på en NC-runde og ble også kåret til race rookie,godt jobba Morten, tenker dette gav mersmak. Oddvar Ellingsen fikk ”Plaster på såret” prisen for vel utførte 3(tre) runder i løpet av fire heat, men han kommer sikkert sterkere tilbake. Grand old man ,Leif Rasmussen stakk av med to tribunebilletter til NGP i Arendal. Som var vel kjærkomment, skjønte vi. Han camper jo på sørlandet hver sommer. Billettene var sponset av REMA 1000 med Helge Simonsen i spissen. Ellers forsynte ØMBK seg med mange pokaler spesielt i bensin klassen . Jeg vil spesielt rette en takk til alle som var med på arrangere NC.2. Til jentene i kiosken som bestandig stiller opp , Data ansvarlig Espen Haugen m/ copilot,speaker Knutsen i tårnet Og til alle dere andre race entusiaster som bidro til enn kjempeflott helg i de sørlandske skoger.

Godt jobba gutter og jenter!!!!!!

Leif Ellingsen Formann SMBK

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC2 2008 Resultater Hydro

NC2 2008 Resultater Offshore