Heat Racing - NMSBF Race Report - NC1 2008:

Siste Oppdatering 02.06.2008

Sæbyvannet Grand Prix NC1 2008

Østfold Modellbåtklubb var igjen, på vegne av NMSBF, arrangør av årets første runde i Norges Cupen for modellspeedbåtracing.

Allerede torsdag ettermiddag var en del av klubbens medlemmer på plass for å klargjøre så mye som mulig. Folket i ØMBK stiller alltid like villig opp, og arbeidet gikk meget smidig.

Fredag morgen var vi tidlig på plass, sammen med en god del av deltagerne som hadde møtt opp for å trene. Siden det var såpass mange på plass denne dagen gjorde vi vårt beste for å organisere treningen slik at ikke hentebåt gikk ut og inn i tide og utide. Dette for å unngå at det skulle skje unødige uhell. Vi vil også videreføre og videreutvikle denne ordningen ved neste anledning.  

Når treningen var over kl. 17 gikk medlemmene i ØMBK raskt i gang med siste forberedelser før helgens race. Wire og ledninger ble klargjort, bøyer ble justert og skiftet ut, og alt var klart rundt kl. 20.

Denne helgen var det påmeldt 52 båter i offshore og 27 hydroer. Nytt av året var klasse H-27, som kjørtes for første gang som prøveklasse. Dette kan bli en meget interessant klasse som vi forventer vekst i iløpet av sesongen. Ellers var det igjen O-26 Zenoah som var den største klassen med hele 24 deltagere. Til sammenligning hadde denne klassen 12 deltagere på NC1 i 2007. Ellers var det rundt 7-8 båter i hver klasse, noe som vi må si oss meget godt fornøyd med.

Lørdag morgen var alle på plass i god tid, og førermøtet ble avholdt presis kl. 8.45 som etter planen. Siden det denne gang var ekstra mange nye førere, fikk disse en ekstra innføring i startprosedyrer og andre relaterte saker. ØMBK ordnet også med erfarne coach`er til alle nybegynnere som trengte dette, noe som ble satt stor pris på av førerne.

Det flotte været som var spådd denne helgen glimret med sitt fravær, og lørdagsmorgenen var temmelig grå. Etter hvert kom også regnet, uten at dette satt noe preg på racingen. Avviklingen av heatene gikk veldig smidig og helt etter planen, og det var veldig mye flott kjøring og fighting rundt bøyene i alle klassene. Publikumstilstrømningen var over all forventning, og de som kom for å oppleve fart og spenning fikk det de kom for.

Lørdagens kjøring var ferdig rundt kl. 17, og vi hadde da avviklet alle 6 heatene til prøveklassen H-27, for at søndagens kjøring skulle avvikles raskest mulig for de som hadde lang vei hjem. Ellers ble det kjørt vanlig oppsett, med 2 heat i hver offshoreklasse og 4 heat i hver hydroklasse.

Søndag morgen var været langt bedre, og vi startet første heat med O-3,5 presis kl. 12.00, helt i tråd med planen. Siden det ikke er langt i luftlinje til bygdas kirke, fant vi det best å vente til etter kirketid før vi satte i gang dagens kjøring.

Publikum sviktet heller ikke på søndag, og til tider var det et skikkelig trafikk-kaos langs veien rundt hele vannet. Det er helt tydelig at litt enkel promotering av et slikt arrangement gir resultater. Ikke minst økonomisk i kiosken. Og tilbakemeldingene fra førerne viser også at de liker å ha et publikum. Og førerne takket publikum for oppmøte med til tider spektakulær kjøring. Jeg tror ikke engang Formel 1-racing i Monaco er mer spennende enn hva som ble vist frem på Sæbyvannet.

Det ble nok en dag med utrolig mye fin kjøring, og mye spenning. Spesielt moro var det å se hvordan de som kjørte sitt første race denne helgen klatret oppover resultatlistene.

Planen for søndagens kjøring var å være ferdig med racet til kl. 16. Dette viste seg å være litt optimistisk, da skjemaet røk med ca. 1 time. Men vi var raskt i gang med premieutdelingen, og arrangementet var over ca. kl. 17.30. Da gjensto bare nedrigging av utstyr og opprydding. Dette gikk også meget raskt, og forbundets utstyr ble levert videre til arrangørene av NC2.

Tilbakemeldingene fra publikum og deltagere forteller om nok et godt arrangement av ØMBK. Selv om vi er mange nye medlemmer i klubben, så er organiseringen og stå-på-viljen meget god. Medlemmene er alltid like villig til å gjøre sin plikt, og som formann er jeg meget stolt av klubben vår og det vi klarer å få til. Spesielt vil jeg som formann rette en stor takk til jentene i kiosken som alltid gjør en kjempejobb. Likeledes vil jeg også takke vår faste mann med båtførerbevis i lomma; Jan Sofus, som var skipper på hentebåten under hele arrangementet denne gangen. Han hadde til tider en meget hektisk jobb med mange tunge løft. Og også alle andre som gjorde dette til nok en suksess for ØMBK; tusen takk!

Å arrangere årets første runde i Norges Cupen er alltid like spennende. Mange nye båter, nye mennesker, masse prating og mye hygge gjør at tiden går fort. Derfor er det godt at det ikke er mer enn 3 uker til vi igjen skal treffes til mer racing, mer hygge og mer moro på NC2 på Vatnebuvannet i Arendal.

ØMBK takker for meget godt oppmøte, alltid like positive deltakere og ønsker alle velkommen tilbake ved neste anledning. Og vi håper alle hadde en like fantastisk helg som oss.

 

Jon Ertnes

Formann ØMBK

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC1 2008 Resultater Hydro

NC 1 2008 Resultater Offshore