Heat Racing - NMSBF Race Report - NC2 2006:

Siste Oppdatering 11.06.2006

Kristiansand Grand Prix I 2006

Sørlandets modellbåtklubb arrangerte i pinsehelgen nc2 på lånt bane i Kristiansand ettersom vi fikk utsatt det første løpet på grunn av isforhold. På banen i Kristiansand er det meste tilrettelagt så vi slapp unna med rigging av dommertårn og opplegg til bane. Her var alt klart.

Fredag var det prøvekjøring og testing av båt og motor. Deltagerne var tidlig på plass med rigging av telt og utstyr og forberedelsene våre til helgen var godt i gang. Dagen forløp uten de store skadene. Transponder wireloop, nye bøyer, kabler ble lagt ut etter prøvekjøring på fredagskvelden.

Lørdags morgen var vi på plass kl 0600 får å ordne det resterende til løpet som startet kl 0900.Dommertårnet ble klargjort, Totakteren vaffel og pølsebod ble rigget opp, så var alt klart til racing. Det var ikke så mange påmeldte i samtlige klasser denne helgen, den største klassen var faktisk o-22,8 som var påmeldt med hele 12 deltagere, og her ble det kniving om plassene. Magne Bjørnestøl fra K.M.B.K. trakk det lengste strået, med flott kjøring. Zenoah klassen rekrutterer flere førere ettersom det er en ”Billig bensin klasse” å komme i gang med, for ikke snakke om yte-evnen på motorene som har hevet seg betraktelig og de holder godt følge med den store O35 offshoreklassen. Det mest dramatiske skjedde på lørdag da Jarle Larsen havnet i tørrdokk på en grasstust nær ”Jonsholmen” med sin O35-båt. Heldigvis kun litt småskader og en ødelagt propell. Mye tett racing på lørdag, med 9 båter på startstreken i O-35. Da skal man holde tunga rett i munnen!!

Søndag kl 1100 var det klart for nye utfordringer. Arrangøren var på plass tidlig søndag morgen til forberedelser av racet, godt sørlandsvær var det hele helgen bare for å nevne det! Jostein Smith (junior) tok en fin andreplass sammenlagt i O-3,5 klassen foran Kjell Gunnar Noddeland!! Stå på Jostein!!!

Ellers vil vi takke alle deltagerne for en fin helg i Kristiansand En stor takk til Kristin og Monica får arbeidet med kiosken, Frode Knutsen i dommertårnet på lørdag, og Einar Bjørnestøl som speaker på søndag, samt dataguru Espen Haugen og de fra K.M.B.K. som hjalp til med å få ting og tang på plass i løpet av helga.

Mvh Leif Ellingsen SØRLANDETS MODELLBÅTKLUBB

PS!! * ”JONSHOLMEN ” det kan Jon forklare???

 

 

Klikk for å se foto galleri

NC2 Resultater